Takaisin

Asiakastarina: Louhintahiekka Oy – kymmenien koneiden urakka

Asiakastarina: Louhintahiekka Oy – kymmenien koneiden urakka

Vuonna 1974 perustettu Louhintahiekka Oy on yksi johtavista vaativien infrarakennusprojektien toteuttajista Suomessa. Louhintahiekan palvelut kattavat maa- ja kalliorakentamisen katu- ja taitorakentamisen, pohjarakentamisen sekä teollisuuden rakentamisen palveluita.

Vajaat puoli vuotta sitten yrityksen avainhenkilöstö sekä infrarakentamisen ja liikkeenjohdon ammattilaisista koostuva ryhmä osti yrityksen osakekannan Jokelan perheeltä.

Samalla yhtiön toimitusjohtajaksi nimitettiin Aapo Lahtinen.

”Nyt on puolisen vuotta tässä menty uudella omistajaporukalla  ja paljon on tapahtunut. Vaikka yksityisen puolen investoinnit ovat näinä aikoina varsin tiukassa, niin julkisia investointeja kuitenkin riittää. Louhintahiekalla on kattavat referenssit, jotka mahdollistavat uusien projektien tarjoamisen monipuolisesti asiakkaille. Erityisen vankka asema meillä on Etelä-Suomen lisäksi Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla”, Lahtinen kertoo.

Yhtiön vahva liiketoiminnallinen asema sekä vakaat suhdannenäkymät antavat hyvät askelmerkit kasvu- ja kehitystoiminnalle.

”Tavoite on olla kannattava infrarakentamisen yritys.Tähän päästään panostamalla pitkän aikavälin trendeihin ja meidän ydinliiketoimintaamme. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja olemme tyytyväisiä siitä, mihin suuntaan Louhintahiekka on menossa”, Lahtinen sanoo.

”Konkreettisesti se tarkoittaa modernin teknologian hyödyntämistä ja vastuullista toimintaa mm. ympäristön, eettisten arvojen ja turvallisuuden osalta. Tarvitsemme enenevissä määrin osaavaa työvoimaa ja heille haluamme olla houkutteleva sekä turvallinen työnantaja”, Lahtinen tarkentaa.

Kaluston modernisointi avainasemassa

Louhintahiekan menestys perustuu osaltaan jatkuvaan investointiin uuteen, tehokkaaseen ja työntekijöille mieleiseen sekä turvalliseen kalustoon. Kaiken kaikkiaan yrityksellä on noin 60 raskaan kaluston yksikköä käytössään eri työmailla.

Louhintahiekan ja Maatorin yhteissävel alkoi pari vuotta sitten reilun tusinan käytetyn koneen myynnillä. Ne menivät nopeasti kaupaksi.

”Olemme uusineet kalustoamme varsin paljon, erityisesti vanhempaa ja vähällä käyttöasteella olevaa. Se on ollut meille tärkeää kaluston elinkaaren hallintaa. Maatorin kautta olemme saaneet käytetyn kalustomme ammattilaisten käsiin ja hyvin liikkeelle. Samalla uusi kalustomme vastaa tarvittavia vaatimuksia esimerkiksi päästöjen osalta”, Lahtinen kertoo.

Maatorilta henkilökohtainen palvelu ja tehokkaat myyntikanavat

Kuluneen vuoden 2024 aikana Louhintahiekan käytettyä kalustoa on laitettu Maatorin kautta myyntiin useita kymmeniä. Maatorin puolesta Louhintahiekkaa isossa urakassa palvelee henkilökohtaisesti myyntipäällikkö Markku Kantola.

”Koneisiin täytyy tietysti perehtyä perusteellisesti ja siinä olen saanut loistavaa apua Louhintahiekan kalustopäällikkö Jarmo Peräsalolta. Hinnoittelua tehdään puolestaan Aapon kanssa hyvässä yhteistyössä”, Kantola kertoo.

”Meille on rakentunut vankka luottamussuhde puolin ja toisin, mikä on äärimmäisen tärkeää näin suuressa myyntivolyymissa. Itse olen päässyt hyödyntämään erityisesti ulkomaan suhteitani, mutta myös laajoja verkostoja kotimaassa. Täytyy myös antaa iso käsi meidän Vesa Nurmen suuntaan. Hän on välillä melkeinpä asunut Louhintahiekalla kuvaamassa koneita”, Kantola sanoo.

Kantolan mukaan Louhintahiekan kalustonhallinta ja henkilöstön ammattitaito ovat esimerkillistä.

”Tämä on ollut molemmin puolin varmasti iso ponnistus. Louhintahiekan kanssa on ollut mukava touhuta, kun asiat hoituvat aina juuri niin kuin on sovittu, ja koko talo on Aapon ja Jarmon ohella rautaisia ammattilaisia. Isot kiitokset luottamuksesta Aapolle ja koko Louhintahiekan porukalle – jatketaan hyvällä yhteistyöllä myös tulevaisuudessa!”, Kantola kiittelee.

Louhintahiekka Oy

 • Mauri Jokela perustanut vuonna 1974 (perheyritys)
 • Johtava vaativien infrarakennusprojektien toteuttajista Suomessa
 • Tuottaa maanrakennuksen, kallio- ja katurakentamisen, pohjarakentamisen sekä teollisuuden rakentamisen palveluita
 • Yrityksen johto ja avainhenkilöt ostivat koko osakekannan Jokelan perheeltä 2023
 • Toimitusjohtaja Aapo Lahtinen
 • Kotipaikka: Tuusula, päätoiminta-alueet Etelä-Suomi, Keski-Suomi ja Pirkanmaa
 • Kalustoa: useita nykyaikaisia ja moderneja kaivinkoneita, pyöräkuormaajia, dumppereita, jyriä ja poravaunuja
 • Lisäksi kalustoa monipuolisesti mm. vaijerisahaukseen, poraukseen, pohjaveden alentamiseen sekä seulontaan ja murskaamiseen
 • Tutustu lisää: louhintahiekka.fi

Lue muita artikkeleita

Katso kaikki artikkelit

Vastuullista ja luotettavaa kaupankäyntiä jo 30 vuotta

Olemme Pohjoismaiden suurin raskaan kaluston välitysyhtiö. Tarjoamalla yhden Euroopan suurimmista myyntivarastoista, mahdollistamme ostajille paremman vertailun ja oikean hintatason löytämisen. Panostamme raskaan kaluston välityksessä luotettavuuteen ja turvallisuuteen, jotta kaikki osapuolet voivat tehdä kaupankäyntiä turvallisesti ja riskittömästi.

Lue tarinamme

Ota rohkeasti yhteyttä!

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.