Takaisin

Maatorilla sujuvaa kauppaa Oulussa

Maatorilla sujuvaa kauppaa Oulussa

Kun konekaupan moniosaaja Pekka Karjalainen aloitti Maatori Oy:n myyntipäällikkönä Oulussa viime vuoden toukokuussa, oli samalla suunnitelmissa myös löytää yritykselle sopivat tilat Oulun alueelta. Reilua vuotta myöhemmin Ruskon teollisuusalueelta Maatorin käyttöön vapautuneista toimitiloista tavoitettiin onnellinen konekauppias. Kävimme haastattelemassa, kuinka monessa mukana ollut Pekka Karjalainen viihtyy Maatorin palveluksessa.

”Pohjoisemmassa Suomessa on ollut hyvä vire konekaupassa, ja urakoitsijoilla on riittänyt edelleen töitä. Kysyntä Maatorin palveluille on ollut vilkasta”, kuvailee Pekka Karjalainen aluksi alueen konekaupan tilannetta.

Vuonna 1997 Oulussa Fintractorilla konekaupan aloittanut Pekka Karjalainen tietää ja tuntee alueensa toimijat.

”On tässä tullut oltua jo monessa mukana ja alan ihmiset ovat tulleet tutuiksi. Palveluammatissa on aina etsitty asiakkaille oikeat ratkaisut koneen myyntiin ja ostoon”, kehuu Pekka.

Maatorin toiminta perustuu laajojen yhteistyöverkostojen mahdollistamaan palveluun, jossa niin konekaupan myyjälle kuin ostajalle tarjoutuu kustannustehokas tapa hallita kalustoaan. Toimintatapa sopii Karjalaiselle, jonka kontaktit ovat Oulun alueella ja laajemmallakin.

Myös Maatorin tytäryhtiön Aari Rahoitus Oy:n palvelut ja ratkaisut rahoitukseen sekä kaluston omistamiseen saavat Pekalta kiitosta.

”Ne lisäävät palvelumme monipuolisuutta. Aari Rahoituksen henkilökunnan ammattitaito raskaan kaluston rahoittamiseen on huippuluokkaa. He tuntevat koko raskaskalustoalan. Kaikki tämä auttaa kauppojen tekemistä ja kertoo vahvasta alan osaamisesta kokonaisuudessaan.”

Ruskon teollisuusalue on tuttu paikka Oulun konekaupassa

Piikujalla Ruskon teollisuusalueella olevat toimitilat soveltuvat Maatorin toimintaan hyvin. Paikka on Oulun alueen raskaskalustoammattilaisille tuttu ja sinne on helppo saapua.

Koneita mahtuu pihaan hyvin. Riittävän suuret sisätilat mahdollistavat talviaikaan koneisiin tarkemman tutustumisen myös lämpimässä.

”Asiakkaan niin halutessaan voin ottaa koneen edeltävänä iltana sisälle lämpimään, niin koneen voi tutkia seuraavana päivänä mukavasti sisätiloissa myös kylmemmällä ilmalla”, sanoo Pekka Karjalainen. Koneiden mahdolliset huollot, korjaukset ja fiksaukset hoidetaan paikallisten ammattilaisten avulla.

Maatorin Oulun toimitilat löytyivät elokuussa ja askel kerrallaan on ”puotia” laitettu kuntoon. Ensi keväänä Oulun Oikiat Konepäivät -tapahtuman aikaan pidetään avajaisia kaupanteon merkeissä.

Maatori on kasvanut lyhyessä ajassa yhdeksi suurimmista käytetyn konekaupan tekijöistä Suomessa. Valikoimassa on jatkuvasti useita satoja yksiköitä myynnissä, ja uusia tulee tasaisena virtana.

”Meillä tehdään kauppaa silloin, kun se asiakkaalle sopii”, muistuttaa Pekka Karjalainen lopuksi.

Lue alkuperäinen artikkeli Konepörssin sivuilta täältä.

Lue muita artikkeleita

Katso kaikki artikkelit

Vastuullista ja luotettavaa kaupankäyntiä jo 30 vuotta

Olemme Pohjoismaiden suurin raskaan kaluston välitysyhtiö. Tarjoamalla yhden Euroopan suurimmista myyntivarastoista, mahdollistamme ostajille paremman vertailun ja oikean hintatason löytämisen. Panostamme raskaan kaluston välityksessä luotettavuuteen ja turvallisuuteen, jotta kaikki osapuolet voivat tehdä kaupankäyntiä turvallisesti ja riskittömästi.

Lue tarinamme

Ota rohkeasti yhteyttä!

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.