Takaisin

Asiakastarina: Yrittäjän yllättävä menehtyminen jätti kymmeniä koneita

Asiakastarina: Yrittäjän yllättävä menehtyminen jätti kymmeniä koneita

Elämässä ja yritysmaailmassa voi tulla eteen yllättäviä ja surullisia tilanteita. Yksi vaikeimmista tilanteista on yrittäjän yllättävä menehtyminen ja sitä kautta yritystoiminnan hallittu alasajo sekä kaluston myynti.

Tällainen tilanne tuli eteen Keminmaalla, kun maanrakennusyrityksen yrittäjä menehtyi äkillisesti. Yritykselle ei jäänyt jatkajaa ja iso määrä kalustoa piti myydä eteenpäin.

Yrittäjän vävy Petri Rantakari lähti organisoimaan kaluston myyntiä ja pyysi avukseen Maatorin Pekka Karjalaisen.

”Hautajaisissa tuli puheeksi, että Karjalaisen Pekalla on erittäin vahva tietotaito ja kokemus konekaupasta. Otimme Pekkaan yhteyttä ja hänen kanssaan aloitimme yhdessä kaluston kartoittamisen sekä hinnoittelun. Tiesimme, että Pekka tuntee yrityksen historian ja kaluston ennestään, mikä oli iso tekijä tässä haastavassa tilanteessa”, Rantakari sanoo.

Kalustoa oli paljon.

”Pelkästään työkoneita oli yli 40 kappaletta ja siihen päälle vielä kahdeksan kuorma-autoa. Pekan apu tässä projektissa oli korvaamaton. Itse emme olisi pystyneet myyntiä hoitamaan jo pelkästään siksi, että usea ostaja tarvitsi rahoituksen kaupalle. Maatori järjesti rahoitukset, teki tarvittavat paperityöt sekä selvitykset puolestamme”, Rantakari kiittelee.

Iso realisointiurakka sujui jouhevasti

Turusen Kone Oy:n viimeinen urakka päättyi lokakuussa 2022, jonka jälkeen kymmenien koneiden myynti alkoi. Tavoitteena oli saada 2/3 osaa myytyä ennen lumien tuloa ja siinä onnistuttiin.

Loputkin koneet menivät kesään 2023 mennessä kaupaksi ja projekti saatiin pakettiin noin 1,5 vuodessa. Yhteistyö Maatorin kanssa toimi hienosti.

”Kartoitimme Pekan kanssa kaluston ja määrittelimme yhdessä sekä pyyntihinnan että alimman myyntihinnan kaikille laitteille. Kun tarjouksia tuli, mietimme yhdessä ne läpi ja edetäänkö niiden kanssa vai ei”, Rantakari kertoo prosessin taustoja.

Hintoja ei tarvinnut polkea.

”Oli iso juttu ja helpotus, että kaikki koneet ja laitteet olivat omia, eikä niistä ollut rahoitusvelkaa. Ei tullut osamaksujen kanssa kiirettä ja pystyimme myymään kalustoa rauhassa.

Pekka Karjalaisen myyntiosaaminen saa Petri Rantakarilta kiitosta.

”Monta kertaa tuli mieleen, että mitenkähän tämäkin laite saadaan myytyä. Pekka otti samantien puhelimen käteen ja alkoi soittelemaan, ja aina se asiakas löytyi”.

Karjalainen on pitkän linjan konekauppias

Maatorin Pekka Karjalainen on konekaupan ammattilainen isolla A:lla. Hän tykkää tehdä kauppaa suoraan asiakkaiden kanssa ja asiakaskäynnit ovatkin Maatorin toiminnan perusta.

Turusen Koneen projekti oli jopa kokeneelle Karjalaiselle hyvin erityinen jo lähtökohdiltaan.

”Turusen projekti oli haastava. Tilanne on omaisille ja tutuille järkyttävä, kun läheinen poistuu yllättäen. Pyrin tuomaan oman ammattitaitoni sekä osaamiseni täysillä projektiin, ja mielestäni onnistuimme hienosti.”

”Me Maatorilla palvelemme aina asiakaslähtöisesti ja varsinkin tällaisissa tapauksissa se on itsestäänselvyys. Meidän vahtuutanemme on osaava myyntiverkosto ja monelle koneelle meillä oli tässäkin projektissa jo mahdollinen asiakas heti tiedossa. Se nopeutti kaluston myyntiä paljon.”

 

Lue muita artikkeleita

Katso kaikki artikkelit

Vastuullista ja luotettavaa kaupankäyntiä jo 30 vuotta

Olemme Pohjoismaiden suurin raskaan kaluston välitysyhtiö. Tarjoamalla yhden Euroopan suurimmista myyntivarastoista, mahdollistamme ostajille paremman vertailun ja oikean hintatason löytämisen. Panostamme raskaan kaluston välityksessä luotettavuuteen ja turvallisuuteen, jotta kaikki osapuolet voivat tehdä kaupankäyntiä turvallisesti ja riskittömästi.

Lue tarinamme

Ota rohkeasti yhteyttä!

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.